23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Dalmatia Film Festival: Najava osmog izdanja s filmskim programom u Sutivanu

2 min read

Dalmatia Film Festival započinje svoje osmo izdanje s trodnevnim filmskim programom u Sutivanu, koji će trajati sve do 15. srpnja. Festival će potom krenuti na putovanje po Dalmaciji, s programima u Kaštel Lukšiću, Pirovcu i Solinu, a finalni program s kompletnim ljetnim programom bit će rezerviran za grad Split početkom prosinca.

Osmo izdanje Dalmatia Film Festivala donosi raznolik i zanimljiv program za sve filmske ljubitelje. U sklopu trodnevnog filmskog programa u Sutivanu, posjetitelji će imati priliku uživati u odabranim kratkim filmovima najnovije svjetske produkcije, kao i u tri aktualna dugometražna filma. Među dugometražnim filmovima su “Trokut tuge” redatelja Rubena Östlunda, “Nevin” redatelja Louisa Garrela i “Tori i Lokita” redateljskog dvojca Jean-Pierre i Luc Dardenne.

Sutivanski dio festivala također će uključivati i natjecateljski program kratkometražnih filmova, među kojima se ističe domaći film “Sprovod” redatelja Šimuna Šituma. Domaći filmovi će imati značajno mjesto i na programima ostalih festivalskih postaja.

Projekcije filmova u sutivanskom ljetnom kinu započinju u 21 sat, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Dalmatia Film Festival će se potom preseliti u Kaštel Lukšić 7. i 8. kolovoza, gdje će biti održane posebne tematske filmske večeri. Nakon toga, festival će nastaviti svoj put u Pirovcu 14. i 15. kolovoza, te završiti ljetnu sezonu u Solinu, 24. i 25. kolovoza, u auditoriju Gradina.

Dalmatia Film Festival pruža iznimnu priliku publici da uživa u raznolikim filmskim ostvarenjima. Tijekom cijele godine, u sklopu festivala će biti prikazano oko 55 filmova u kategorijama kratkog i dugometražnog igranog, dokumentarnog i animiranog filma.

Svi zainteresirani mogu pronaći detaljan program festivala i informacije o filmovima koji će se prikazivati u Sutivanu na službenoj stranici Dalmatia Film Festivala i na društvenim mrežama festivala.

Dalmatia Film Festival je ostvaren uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Turističke zajednice općine Sutivan i Splitsko-dalmatinske županije sa svojom turističkom zajednicom. Bilo da ste ljubitelj filma ili jednostavno želite uživati u ljetnoj kino atmosferi, Dalmatia Film Festival će vam pružiti nezaboravno iskustvo filmske umjetnosti u prekrasnom dalmatinskom ambijentu.

Naslovna fotografija: Dalmatia Film Festival Sutivan
(fotografija: Hrvoje Gabrić)