21. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Ana Juginović viceprvakinja Europe, Ana Juginović i Mateo Jurčević brončani u mješovitom paru

2 min read
Ana Juginović i Mateo Jurčević s medaljama nakon natjecanja

Foto: Hrvatski Boćarski Savez

Na Europskom prvenstvu u raffa boćanju za seniore, koje se od 17. do 23. lipnja 2024. godine održalo u Terniju u Italiji, Hrvatsku predvođenu Antom Jurjevićem – seniorskim raffa izbornikom i Zoranom Nasićem – predsjednikom Komisije za raffu predstavljali su Ana Juginović, Mateo Jurčević i Siniša Stipić.

Ana Juginović osigurala srebro na Europskom prvenstvu u raffa boćanju

Na Europskom prvenstvu u raffa boćanju za seniore održanom u Terniju, Italija, Ana Juginović osvojila je srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, dok su Ana i Mateo Jurčević zajedno osvojili broncu u mješovitom paru. Ovi uspjesi predstavljaju značajan trenutak za hrvatski raffa boćanje, potvrđujući kvalitetu i predanost naših sportaša.

Europsko prvenstvo u raffa boćanju za seniore, koje je trajalo od 17. do 23. lipnja 2024. godine, okupilo je najbolje sportaše iz cijele Europe. Hrvatsku su predstavljali Ana Juginović, Mateo Jurčević i Siniša Stipić, pod vodstvom Ante Jurjevića, seniorskog raffa izbornika, i Zorana Nasića, predsjednika Komisije za raffu. Ova trojka dala je sve od sebe, ali posebno su se istaknuli Ana Juginović i Mateo Jurčević sa svojim izvanrednim rezultatima.

Ana Juginović je u pojedinačnoj konkurenciji prošla kroz niz napetih mečeva, pokazavši iznimnu vještinu i mentalnu snagu.

U mješovitom paru, Ana Juginović i Mateo Jurčević pokazali su izvanrednu suradnju i taktiku. Njihov put do bronce bio je obilježen uzbudljivim i napetim mečevima.

Osim što su medalje same po sebi veliki uspjeh, one su također značajne jer promiču sport i potiču mlade sportaše da se uključe i razvijaju svoje vještine u raffa boćanju.

Ovi uspjesi na Europskom prvenstvu značajan su trenutak za hrvatsko raffa boćanje i sigurno će inspirirati nove generacije sportaša. Čestitamo Ani Juginović i Mateu Jurčeviću na izvanrednim postignućima i želimo im puno uspjeha u budućim natjecanjima.