12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ALEKSANDAR BONAČIĆ: Retrospektivni pregled

1 min read

Narodni muzej Zadar s ponosom najavljuje otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “Aleksandar Bonačić: Retrospektivni pregled”, koja će biti posvećena dobitniku prestižne nagrade “Tošo Dabac”, Aleksandru Bonačiću. Otvorenje izložbe će se održati u srijedu, 5. srpnja 2023. godine, s početkom u 20 sati, u Edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Aleksandar Bonačić, talentirani fotograf s bogatim iskustvom u području vizualne umjetnosti, dobitnik je ovogodišnje nagrade “Tošo Dabac”. Nagrada se dodjeljuje u spomen na poznatog hrvatskog fotografa Tošu Dabca, čija je strast prema fotografiji inspirirala mnoge umjetnike diljem svijeta. Ova prestižna nagrada priznanje je izvanrednim umjetnicima koji svojim radom nastavljaju Dabčevu baštinu i izniman doprinos u području fotografije.

Izložba “Aleksandar Bonačić: Retrospektivni pregled” predstavit će širok spektar Bonačićevih radova iz različitih razdoblja njegove karijere. Posjetitelji će imati priliku zaviriti u različite tematske cjeline koje će otkriti raznolikost njegovih stilova i tehničke vještine. Bonačićevi radovi ističu se po svojoj dubokoj emotivnosti, izvrsnom kadriranju i sjajnoj upotrebi svjetlosti, a kroz njih se provlače i različite teme koje se tiču ljudskog iskustva, prirode i urbanog okruženja.

Edukativna dvorana Kneževe palače, izvanredan prostor koji je poznat po svojoj podršci umjetnosti, bit će domaćin ove značajne izložbe. Izložba će biti otvorena za posjetitelje sve do 16. srpnja 2023. godine. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a organizatori pozivaju ljubitelje umjetnosti, fotografske entuzijaste i sve zainteresirane da prisustvuju ovom izuzetnom događaju.