21. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Agencija ZADRA NOVA Predstavila Nove EU Prilike i Primila EURADA Nagradu

2 min read
Prizor sa svečane dodjele EURADA nagrade ravnateljici Marini Dujmović Vuković

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA održala je informativno događanje “Prilike za nove EU projekte” u ponedjeljak, 17. lipnja 2024. godine u Centru za kreativne industrije Zadar. Na događanju je također predstavljena prestižna EURADA nagrada koju je Agencija dobila za svoje inovativne projekte.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA nastavlja s uspješnim nizom predstavljanja i implementacije EU projekata. Na događanju održanom u ponedjeljak, 17. lipnja, u Centru za kreativne industrije Zadar, Agencija je predstavila nove prilike za EU projekte, uz ponosno predstavljanje EURADA nagrade koju je primila za inovativne prakse u regionalnom razvoju.

Ravnateljici Agencije, Marini Dujmović Vuković, nagrada je svečano uručena početkom lipnja u Bruxellesu na konferenciji AGORADA. „Svake godine EURADA nagradu dodjeljuje u više kategorija, mi smo našu dobili u kategoriji Prilagodba i ublažavanje klimatskih promjena, jer je prepoznat naš rad na uvođenju inovativnih rješenja s ciljem smanjenja posljedica klimatskih promjena i to kroz projekt STREAM i pilot projekt kišnih vrtova“, pojasnila je ravnateljica Dujmović Vuković, ne skrivajući ponos i veselje zbog dobivene nagrade i priznanja na EU razini.

Nove školske zgrade, ceste, reciklažna dvorišta, uređeni dječji vrtići, širenje mreže socijalnih usluga, međunarodne razmjene učenika, studenata i nastavnika samo su neki od projekata financiranih EU sredstvima u Zadarskoj županiji. Ravnateljica Dujmović Vuković istaknula je važnost nastavka ovog uspješnog niza kroz nove pozive za EU projekte koji su predstavljeni na događanju. „Agencija ZADRA NOVA i naš EUROPE DIRECT centar kroz svoje informativne i savjetničke aktivnosti stoje na raspolaganju za pomoć“, dodala je ravnateljica.

Otvorene javne pozive i natječaje predstavila je voditeljica Odsjeka za pripremu programa i projekata u Agenciji ZADRA NOVA, mr. sc. Valentina Knežević. Okupljeni su pozvani da redovito prate mrežnu stranicu Agencije ZADRA NOVA, gdje se u rubrici Natječaji i javni pozivi redovito ažuriraju informacije s novim natječajima. Predstavljeni su pozivi različite tematike – od izgradnje, rekonstrukcije i opremanja srednjih škola, preko sufinanciranja unaprjeđenja lučke infrastrukture i komunalnih vezova, do dodjele bespovratnih sredstava za bilateralnu suradnju Hrvatske i Norveške u zelenom i plavom sektoru.

O EURADA nagradi

EURADA nagrada prepoznaje i ističe inovativne projekte razvojnih agencija koje doprinose regionalnom razvoju. Agencije koje prijave najbolje ocijenjene projekte mogu dobiti ovu nagradu, bez obzira na članstvo u udruženju. Ovogodišnji žiri uključivao je predstavnike Europskog odbora regija (CoR), Zajedničkog istraživačkog centra Europske komisije (JRC), Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i predstavnike Tajništva EURADA-e.

EURADA, osnovana 1992. godine, olakšava suradnju među praktičarima regionalnog ekonomskog razvoja te pruža prostor za umrežavanje, planiranje zajedničkih EU projekata i sudjelovanje na europskoj razini. Agencija ZADRA NOVA članica je udruženja od siječnja 2021. godine, što joj omogućava pristup širokoj mreži znanja i resursa za razvoj regije.