22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

1. Konferencija o Mesnoj Industriji: Izazovi i Perspektive

1 min read

Hrvatska gospodarska komora priređuje prvu “Konferenciju o mesnoj industriji” koja će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, održati 29. studenog 2023. u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2, Zagreb (vijećnica).

Mesna industrija u EU, pa tako i u RH, suočava se s izazovima u zaštiti okoliša, dobrobiti životinja i prilagodbi načinu prehrane stanovništva. Nesigurni odnosi na tržištima, povećanje cijena energije, nedostatak radne snage i drugi faktori čine ovo ključnim trenutkom za industriju.

Cilj konferencije je istaknuti izazove pred članicama ovog sektora te potaknuti raspravu o trenutačnom stanju i perspektivama razvoja mesne industrije i hrvatskog stočarstva. Konferencija će uključivati prezentacije i rasprave s europskim i domaćim stručnjacima.

Radni jezik konferencije bit će hrvatski i engleski, uz osiguran simultani prijevod. Ključne teme konferencije obuhvaćaju budućnost mesne industrije i stočarstva, istraživanje i razvoj te nove trendove, uključujući prilagodbu afričkoj svinjskoj kugi.

Image by Miguel Á. Padriñán from Pixabay