24. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar: Policija riješila slučaj krađe, osumnjičeni 22-godišnji njemački državljanin

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Zadar TV izvještava o kriminalističkom istraživanju koje je dovelo do uhićenja 22-godišnjeg njemačkog državljanina zbog sumnje na krađu novčanika u Zadru. Osim toga, evidentirane su i dvije teške krađe te osam prometnih nesreća na području Policijske uprave zadarske.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje u slučaju krađe u Zadru. Uhićen je 22-godišnji njemački državljanin zbog sumnje da je otuđio novčanik s novcem. Pored toga, prijavljene su dvije teške krađe i osam prometnih nesreća.

Osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim državljaninom Njemačke kojeg se sumnjiči za krađu novčanika 12. lipnja 2024. godine u Zadru, na predjelu Jazina. Prema izjavama policije, 22-godišnjak je otuđio novčanik s novcem u vlasništvu 49-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta iznosi tisuću eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Ovaj incident ponovno skreće pozornost na sigurnost građana i potrebu za oprezom u svakodnevnim situacijama.

Teške krađe

Osim spomenutog incidenta, policija je zabilježila i dvije teške krađe. S utorka na srijedu, 11./12. lipnja, nepoznati počinitelj provalio je u kiosk trgovačkog društva na predjelu Jazina, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

U Zatonu je također zabilježena teška krađa, gdje je nepoznati počinitelj provalio u skladište trgovačkog društva i otuđio razne električne vrtne uređaje. Šteta je procijenjena na preko tisuću eura. Protiv nepoznatih počinitelja podnesene su kaznene prijave državnom odvjetništvu zbog teške krađe.

Prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je osam prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ove nesreće dodatno naglašavaju potrebu za pojačanim oprezom svih sudionika u prometu kako bi se spriječile ozbiljnije posljedice.

Policija poziva sve građane da budu oprezni i prijave sve sumnjive aktivnosti koje primijete kako bi se zajedničkim naporima povećala sigurnost u zajednici.