13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Uživajte u Elektronskim Legendama na Trećem Izdanju Zadar Sunset Festivala

2 min read

Foto by Marko Edge

Uzbuđenje raste jer za točno tjedan dana počinje treće izdanje Zadar Sunset Festivala, jednog od najprestižnijih glazbenih događaja u regiji. Ovaj spektakularni festival elektronske glazbe održat će se na jedinstvenoj lokaciji, na Pozdravu Suncu, od 31. srpnja do 2. kolovoza. Spremite se za tri nezaboravne noći ispunjene ritmom, plesom i zalascima sunca kakve niste doživjeli prije.

Organizatori festivala ponosno su najavili impresivan line up koji uključuje neke od najvećih svjetskih imena elektronske scene, kao što su Paco Osuna, Stacey Pullen, Joris Voorn, Flashmob, Roger Sanchez i Mark Knight. Ovi glazbeni divovi će zajedno s drugim nadolazećim zvijezdama osigurati da svaka večer bude nezaboravno glazbeno putovanje.

No, Zadar Sunset Festival ne bi bio potpun bez podrške lokalnih talenata koji čine srž zadarske elektronske glazbene scene. Predstavljajući “rame uz rame” postavu, ova talentirana skupina zadarskih DJ-eva, uključujući Aldo Morro, Alvize, Armmando, Funky V, Groove Masters, Ivan Mastermix, Mony, Pablo Panda i Yakka, pripremit će nevjerojatne uvertire za glavne headlinere večeri. Njihova prisutnost osigurat će da pozornica bude uvijek u plamenu, vodeći publiku kroz raznolikost elektronske glazbe, od housea do techno ritmova.

Razgovarali smo s Lovrom Nenadićem, jednim od organizatora i DJ-a koji stoji iza poznatog imena Groove Masters, kako bismo saznali što ovakav festival znači za lokalnu glazbenu scenu. “Nema dobrog festivala bez lokalne podrške!” kaže Nenadić. “Nastupiti u svom gradu, na takvoj lokaciji, uz takve legende, za nas je iznimna čast i zadovoljstvo.”

Jedinstvenost Zadar Sunset Festivala ne leži samo u njegovom izvanrednom line upu, već i u nevjerojatnoj lokaciji koja je srce grada Zadra – Pozdravu Suncu. Ovo popularno umjetničko djelo koje reagira na energiju sunca i stvara svjetlosne efekte postat će magično okruženje za glazbene ritmove. Koncept “sunset partyja” donosi posebnu draž festivalu, omogućujući posjetiteljima da uživaju u prekrasnom zalasku sunca, uz zvukove omiljenih glazbenih izvođača, a sve to uz pogled na zadarske Morske orgulje koje dodatno obogaćuju iskustvo.

Zadar Sunset Festival je ne samo glazbena poslastica, već i prilika za popularizaciju elektronske glazbe u Zadru. Lovro Nenadić vjeruje da ovakvi koncerti doprinose rastu elektronske scene u gradu, privlačeći publiku koja možda inače ne bi bila izložena ovoj vrsti glazbe. Festival već postaje značajan faktor koji privlači turiste u Zadar i promovira grad kao nezaobilaznu destinaciju za glazbenu zabavu i opuštanje uz more.

Sva očekivanja su visoka, a organizatori vjeruju da će Zadar Sunset Festival iz godine u godinu rasti i razvijati se. Njihova posvećenost kvaliteti produkcije i bogatom glazbenom programu osigurat će da ovaj festival ostane jedinstveno iskustvo za sve zaljubljenike u elektronsku glazbu, stvarajući nezaboravne trenutke koji će se prepričavati još dugo vremena. Zato pripremite svoje plesne cipele, dođite na Pozdrav Suncu i priključite se ovom glazbenom spektaklu koji će zadovoljiti i najzahtjevnije glazbene duše.