20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

U Gradskoj knjižnici Zadar Održano Zanimljivo Predavanje o Art Terapiji i Neuroznanosti

2 min read

Jučer, 30. studenog 2023., Gradsku knjižnicu Zadar ispunila je fascinantna atmosfera tijekom predavanja “Art terapija i neuroznanost.” Ovo inspirativno događanje predstavilo je stručnjake u području – mag. prim. educ. Magdalenu Rubešu, univ. spec. art.therap., te Ninu Perić, mag. physioth et mag. clin. nutr.

Sadržaj Predavanja:

Magdalena Rubeša, s bogatim iskustvom u području art terapije, podijelila je prisutnima uvide u termine, metode provedbe i tehnike ove terapeutske prakse. Kroz konkretne primjere, prisutni su dobili uvid u izazove s kojima se susreće kao art terapeut te su saznali više o njezinim istraživanjima.

Nina Perić, stručnjakinja iz područja fizioterapije i kliničke nutricionistike, fokusirala se na razvoj mozga kod djece i odraslih. Svoje stručno iskustvo prenijela je prisutnima, naglašavajući važnost održavanja mozga u “dobroj formi.” Pojasnila je kako je kontinuirano razvijanje mozga ključno tijekom cijelog života te da stagnacija u razvoju može rezultirati gubitkom njegovih funkcija.

Značaj Predavanja:

Ovo predavanje pružilo je prisutnima priliku da se upuste u svijet art terapije, istraže tehniku i njezine pozitivne učinke na razvoj interpersonalnih vještina, smanjenje stresa te poticanje samopouzdanja. Također, sudionici su dobili vrijedne uvide o značaju održavanja i poticanja razvoja mozga kroz cijeli životni vijek.

Zaključak:

Predavanje je ostavilo snažan dojam na prisutne, pruživši im informacije koje nadmašuju samo teorijsko razumijevanje, već su ih približile konkretnim primjerima iz prakse. Gradsku knjižnicu Zadar tako je postala mjesto gdje se spajaju umjetnost terapije i duboka spoznaja o neuroznanosti, otvarajući vrata novim perspektivama unutar zajednice.