23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Predavanje: Art terapija i neuroznanost

1 min read
Art_Terapija_Neuroznanost_Predavanje_Gradska_Knjiznica_Zadar

Gradska knjižnica Zadar priređuje nevjerojatno predavanje “Art terapija i neuroznanost” koje će održati Mag. prim. educ. Magdalena Rubeša, univ. spec. art.therap. i Nina Perić, mag. physioth et mag. clin. nutr. Događaj je zakazan za 30. studenog 2023. godine s početkom u 18 sati.

Art terapija, inovativan pristup poboljšanju mentalnog i emotivnog stanja putem kreativnih procesa, bit će istražena kroz bogato iskustvo Magdalene Rubeša. Ova magistrica primijenjene edukacije i specijalistica art terapije podijelit će kako ova terapeutska metoda može potaknuti razvoj interpersonalnih vještina, smanjenje stresa te poticanje samopouzdanja.

Uz njezino stručno vodstvo, Nina Perić, stručnjakinja iz područja fizioterapije i kliničke nutricionistike, pridružit će se razgovoru o povezanosti između art terapije i neuroznanosti. Sudionici će dobiti uvid u to kako kreativni procesi utječu na mozak te kako art terapija može pomoći u suočavanju s neurološkim izazovima.

Očekuje se da će ovo predavanje pružiti dublji uvid u kompleksnu povezanost terapijskih i kreativnih procesa, potičući izražavanje odluka i psiholoških istina putem neverbalnih sredstava. Istražit će se i kako art terapija može poslužiti kao siguran oblik psihoterapije, nudeći terapeutski učinak kroz proces i rezultat.

Svi zainteresirani pozivaju se da se pridruže istraživanju veza između umjetnosti, terapije i neuroznanosti. Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar 30. studenog 2023. godine u 18 sati. Ne propustite priliku da saznate više o fascinantnim aspektima art terapije i njezinoj povezanosti s neuroznanstvenim područjem.