25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Tragična nesreća u Posedarju: Automobil sletio s ceste i zapalio se

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Sinoć, 9. lipnja, oko 22:50 sati, na državnoj cesti DC-08 u Posedarju, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 43-godišnji vozač. Automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao sletio je s ceste i udario u betonski zid, nakon čega se zapalio.

Policija je na mjestu događaja provela očevid kako bi utvrdila sve okolnosti ove tragične nesreće.

Prometna nesreća dogodila se u Ulici Jadranska cesta, u blizini kućnog broja 1. Prema prvim rezultatima očevida, sumnja se da se vozač kretao iz smjera Zadra te je iz za sada neutvrđenih razloga sletio s kolnika i prednjim dijelom vozila udario u betonski zid obližnjeg objekta. Udarac je bio toliko snažan da je automobil odmah planuo i u potpunosti izgorio, što je nažalost rezultiralo smrću vozača.

Očevid i intervencija hitnih službi

Odmah nakon dojave, na mjesto događaja stigli su hitna pomoć, policija i vatrogasci. Policijski službenici proveli su očevid kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti ove tragične nesreće. Dionica ceste DC-08 bila je zatvorena za promet od 23:15 do 2 sata ujutro zbog provođenja očevida, a promet se preusmjeravao na okolne prometnice.

Izvješće nadležnim institucijama

Policija je o događaju obavijestila nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, koje će u suradnji s policijom nastaviti s utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

Vozač izgubio život u tragičnom incidentu

Ova nesreća potresla je lokalnu zajednicu, a iz policije apeliraju na sve vozače da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa kako bi se izbjegle ovakve tragične situacije. Vozač koji je izgubio život bio je hrvatski državljanin, a njegova smrt ostavlja dubok trag u njegovoj obitelji i među prijateljima.

Sigurnost na cestama

Ova nesreća podsjeća na važnost sigurnosti u prometu i potrebu za dodatnom pažnjom prilikom vožnje, posebno noću i na državnim cestama. Vozači se pozivaju na pridržavanje svih sigurnosnih mjera i prometnih propisa kako bi se smanjio broj nesreća na cestama.