18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Snimanje TV serije kao prilika za globalnu promociju grada

1 min read
Snimanje TV serije u Zadru Prilika za globalnu promociju

Sredinom travnja, ovog proljeća, Zadar će biti poprište snimanja TV serije koja ima potencijal donijeti globalnu promociju gradu – posebno u turističkom smislu, ali i kao filmski prijateljskoj destinaciji primjerenoj različitim žanrovima. Domaća produkcijska kuća Embassy films (Ambasada studio d.o.o.) provodi snimanje za američku produkciju, dio je svjetskog projekta koji će obuhvatiti brojne lokacije, uključujući i nekoliko u Zadru i okolici.

Embassy films, poznat kao dubrovačka produkcijska ekipa, već dugi niz godina uspješno se bavi filmskom i TV produkcijom, posebno za inozemne naručitelje. Njihovo iskustvo ih je pozicioniralo među vodeće domaće produkcije, a suradnja s eminentnim imenima poput BBC-a, NBC-a, HBO-a, te serijala “Igra prijestolja” potvrđuje njihovu reputaciju.

Snimanje će obuhvatiti ne samo gradske jezgre i uže središte Zadra, već i okolne dijelove županije te otoke poput Paga. Logističke pripreme su u tijeku, a lokalni dionici pružaju punu podršku. Ustanova INOVAcija, kroz Filmski ured Zadar, pruža logističku i tehničku podršku na prostorima Zadarske županije, promovirajući je kao poželjnu destinaciju za snimanje.

Smiljan Tolj iz Embassy films izjavljuje: “Drago mi je što napokon, nakon nekoliko godina snimanja u Županiji, radimo i u Gradu Zadru – uvijek uz pomoć svih institucija na čelu s Filmskim uredom.”

Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija, ističe: “Besplatne usluge koje kroz filmski ured pružamo svakodnevno domaćim i stranim produkcijama potiču međusektorsko umrežavanje turizma i audiovizualnih djelatnosti, doprinoseći lokalnom i regionalnom razvoju, ne samo trenutačno, nego i dugoročno.”