14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Rekordni Dugi Otok Trail okupio trkače iz cijelog svijeta!

2 min read
Dugi_Otok_Trail_natjecatelji

Foto: Denis Peroš i volonteri

Dugi Otok Trail, održan nedavno, oborio je sve rekorde okupivši impresivan broj od 800 sudionika! Ova spektakularna sportska manifestacija privukla je ne samo domaće trkače, već i entuzijaste iz Slovenije te 10 drugih zemalja diljem svijeta, pružajući nezaboravno iskustvo svima koji su sudjelovali.

Natjecatelji su imali priliku testirati svoje vještine u četiri kategorije, nazvane po karakterističnim obilježjima otoka: Island Red (38 km), Cliff Blue (25 km), Forest Yellow (19 km) i Bay Green (11 km). Najbrojnija kategorija, Bay Green, privukla je preko 460 natjecatelja svih dobnih skupina.

Pobjednik najduže utrke, Boštjan Erjavšek iz Slovenije, ponovio je prošlogodišnji uspjeh osvojivši prvo mjesto na zahtjevnoj stazi dugoj 38 km s impresivnim vremenom od 3 sata i 18 minuta. Kod žena, prva kroz cilj ušla je Maja Čavlović s vremenom od 4 sata i 42 minute. U kategoriji Bay Green, prvi su bili Jurica Eterović i Marijana Katić kod žena.

Unatoč izmjenama sunca i kiše, trkači su uživali u jedinstvenim ljepotama Dugog Otoka i Parka prirode Telašćica. Utrka je prolazila kroz najznačajnije lokacije istočnog dijela otoka, pružajući sudionicima priliku za uživanje u spektakularnim pogledima tijekom cijelog puta.

Jedna od posebnosti ovog događaja je bila i Tovareća mužika koja je atmosferu podigla na maksimum u Salima.

“Dugi Otok pruža idealne uvjete za sportske aktivnosti i trail trčanje, a natjecatelji cijelo vrijeme uživaju u prekrasnim pogledima. S vrha klifova otvaraju se prekrasni pogledi na more i Kornate, prolaze kroz kamenu galeriju na plaži Skrača, trče uz jedinstveno slano jezero Mir, kroz Žmansko polje i vjerujemo da je ovo utka na kojoj se napravi najviše fotografija i selfia.” – izjavila je Anamaria Marović iz organizacije utrke.

Ovogodišnja utrka privukla je toliko sudionika da su smještajni kapaciteti bili premašeni, a interes za posebnom brodskom linijom na dan utrke bio je iznimno visok. Zahvaljujući svim sudionicima na nezaboravnom iskustvu, organizatori se raduju budućim izazovima na Dugom Otoku!