23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Rekordan Odaziv na Božićnoj Utrci u Biogradu: Dječje I Odrasle Utrke Srušile Očekivanja!

2 min read

Foto: Boris Kačan

U Biogradu na Moru, 16. prosinca 2023., uspješno održana treća Božićna utrka pod organizacijom Atletskog kluba Biograd. Ovogodišnje izdanje utrke bilo je iznimno uspješno, s prijavom više od 160 djece, što je dvostruko više nego prve dvije godine zajedno.

Utrku je svečano otvorio Damir Aljinović, predsjednik Atletskog kluba Biograd i glavni organizator događanja. Zahvalio se svim sudionicima na dolasku te izrazio zadovoljstvo zbog iznimnog odaziva. “Puno hvala svim sponzorima i roditeljima iz kluba koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi utrke ove godine. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja svima onima koji su prvi put ovdje. Uživajte u ovom predivnom danu”, kazao je Aljinović.

Događanje je započelo ujutro s najmlađima, utrkom za djecu do šest godina na 100 metara. Nakon toga, osnovnoškolci su se natjecali u utrkama na 200, 300, 400 i 500 metara. Medalje su uručene mladim trkačima i trkačicama nakon sat vremena natjecanja. Ivana Stamičar, predsjednica Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, bila je zadužena za dodjelu zlatnih, srebrnih i brončanih medalja.

Unatoč jutarnjoj buri koja je otežavala organizaciju, vjetar je znatno jenjao prije utrke za odrasle. Članovi Vespa kluba Zadar svečano su otvorili i predvodili utrke na 1 kilometar, 5 kilometara te memorijalnu utrku “Ten 4 Jole” na 10 kilometara.

Najbolji trkači i trkačice utrke na 1 kilometar bili su Neda Kožar, Senka Šarić, Juraj Bilaver, Boško Rušinič i Željko Števanja. U utrci na 5 kilometara pobijedile su Mia Tudor i Marin Ćalušić. Poseban naglasak stavljen je na memorijalnu utrku za pokojnog trenera Josipa Tomića, poznatog kao Jole. Iva Pavić i Marta Ćalušić bile su najuspješnije, dok je Željko Birkić osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji.

Organizatori su zbog velikog broja prijava bili spriječeni isporučiti sve promotivne materijale. Ispričali su se svima koji ih nisu dobili te pozvali da im se jave na mail adresu aklubbiograd@gmail.com kako bi im iste mogli poslati poštom. Više informacija o Atletskom klubu Biograd i nadolazećim aktivnostima dostupno je na društvenim mrežama – službenim Instagram i Facebook profilima kluba.