15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Razgledajte Izložbu Sakralne Umjetnosti: Zbirka Tomljanović i Kljaković

1 min read
izlozba_sakralne_umjetnosti_zbirka_tomljanovic_kljakovic

Foto: NMZ

U četvrtak, 11. travnja 2024. godine, ljubitelji umjetnosti imaju priliku otkriti čaroliju sakralne umjetnosti na izložbi “Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti”. Ova iznimna izložba rezultat je suradnje Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, Memorijalne zbirke Jozo Kljaković i Gradskog muzeja Vukovar.

U sklopu izložbe bit će izloženi djela autora Ivana i Ane Tomljanović te Joze Kljakovića, čime će posjetitelji imati priliku uživati u raznolikosti tapiserija, tkanja, slika i crteža sakralne tematike. Ovaj kulturni događaj pruža neponovljivu priliku za istraživanje bogatstva sakralne umjetnosti i upoznavanje s djelima nekih od najznačajnijih umjetnika.

Zbirka Tomljanović i Kljaković u sakralnoj umjetnosti predstavlja spoj tradicije i suvremenosti te naglašava važnost kulturnog naslijeđa i umjetnosti u našem društvu. Izložba će biti otvorena u Gradskom muzeju Vukovar – Dvorcu Eltz s početkom u 13 sati, te će trajati sve do 13. travnja.

Ovaj kulturni događaj pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i uživanje u ljepoti sakralne umjetnosti te promicanje kulturne raznolikosti i naslijeđa naših krajeva.