15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prometna Prognoza za 8. Travnja 2024.: Moguća Magla i Povremena Otežanja na Cestama

1 min read
Prometna_Prognoza_8_Travnja_2024

Foto: HAK

Za danas, 8. travnja 2024., prometna prognoza upućuje na potencijalne izazove za vozače diljem zemlje. U jutarnjim satima moguća je mjestimična smanjena vidljivost zbog magle, posebice na cestama u unutrašnjosti. Vozači trebaju biti posebno oprezni na tim područjima jer su kolnici vlažni i skliski.

Dodatna otežanja mogu se očekivati na cestama gdje su prisutni radovi i privremena regulacija prometa, što može rezultirati povremenim usporavanjima i zastojima.

U gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, očekuje se pojačan promet u jutarnjim satima. Vozačima se preporučuje održavanje sigurnosnog razmaka između vozila kako bi se smanjio rizik od sudara i olakšala protočnost prometa.

Na graničnim prijelazima poput Bajakova, Tovarnika, Batine, Stare Gradiške, Ličkog Petrovog Sela i Županje očekuje se pojačan izlazak teretnih vozila, što može utjecati na protočnost prometa na tim područjima.

U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće, pa pomorci mogu nastaviti s uobičajenim aktivnostima bez značajnih smetnji.

Uz pažljivo praćenje vremenskih i prometnih uvjeta te pridržavanje sigurnosnih mjera, vozači mogu sigurno putovati i izbjeći neželjene situacije na cestama.