15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijsko izvješće: Krađe i prometne nesreće obilježili protekla 24 sata u Zadru

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirane su dvije krađe, narušavanje javnog reda i mira te sedam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policija je poduzela sve potrebne mjere kako bi identificirala počinitelje i spriječila daljnje incidente.

Krađa na Poluotoku

Jučer, 23. svibnja, na Poluotoku u Zadru, zabilježene su dvije krađe novčanika. Prva krađa dogodila se u jutarnjim satima kada je nepoznati počinitelj otuđio novčanik 71-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava zbog krađe.

Druga krađa dogodila se u ranim poslijepodnevnim satima kada je nepoznati počinitelj iz torbice 69-godišnje državljanke Nizozemske otuđio novčanik. I u ovom slučaju materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja također se podnosi kaznena prijava zbog krađe. Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku počinitelja.

Narušavanje javnog reda i mira

Osim krađa, evidentirano je i narušavanje javnog reda i mira. Policija je brzo intervenirala kako bi osigurala mir i sigurnost građana.

Prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je sedam prometnih nesreća na području Zadarske županije. U jednoj od nesreća jedna osoba je lakše ozlijeđena. Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise i prilagode brzinu uvjetima na cestama.

Zbog prekoračenja dozvoljene brzine na autocesti vozači su sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Više informacija o sankcijama možete pronaći na službenoj stranici Policijske uprave zadarske .

Kampanja povodom Međunarodnog dana nestale djece

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece, 25. svibnja, pokrenuta je kampanja “PROVJERI. PROMISLI. PRIJAVI.”. Ova kampanja, koju organizira Amber Alert Europe, usmjerena je na informiranje roditelja o pravilnim koracima koje treba poduzeti tijekom nestanka djece. Više informacija o kampanji možete pronaći na službenoj stranici Policijske uprave zadarske .

Policijska uprava zadarska nastavlja s intenzivnim radom na održavanju sigurnosti u gradu i okolici, te apelira na građane da prijave sve sumnjive aktivnosti i pridržavaju se zakonskih propisa kako bi zajedno osigurali sigurno okruženje za sve.


Izvori:

  1. Na autocesti A1 vozili brzinom preko 200 kilometara na sat
  2. Amber Alert Europe pokreće europsku kampanju za usmjeravanje roditelja tijekom nestanaka djece