15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijski izvještaj: Osumnjičena za prijevaru, teške krađe i prometne nesreće u Zadarskoj županiji

2 min read

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prijevara, teška krađa, krađa te 8 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policija je privela kraju kriminalistička istraživanja u vezi s nekoliko kaznenih djela.

Osumnjičena za prijevaru

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje u vezi kaznenog djela prijevare. Osumnjičena je 43-godišnja državljanka Njemačke koja je u svibnju boravila u hotelskom smještaju u Pagu, a nakon boravka nije podmirila račun za smještaj. Materijalna šteta pričinjena trgovačkom društvu iznosi nekoliko stotina eura. Protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Teška krađa

Tijekom vikenda, 26./27. svibnja, na Obali kneza Trpimira u Zadru, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u vlasništvu trgovačkog društva i otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu zbog teške krađe.

Krađa

Sa subote na nedjelju, 25./26. svibnja, u Biljanama Donjima, nepoznati počinitelj je iz voćnjaka 46-godišnje vlasnice otuđio preko sto kilograma bresaka. Materijalna šteta također iznosi nekoliko stotina eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog krađe.

Prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je osam prometnih nesreća na području Policijske uprave zadarske. U jednoj od njih, jedna osoba je lakše ozlijeđena. Policija kontinuirano radi na povećanju sigurnosti u prometu te apelira na vozače da poštuju prometne propise i prilagode brzinu uvjetima na cesti.

Zaključak

Policija je uspješno dovršila nekoliko kriminalističkih istraživanja koja su rezultirala podnošenjem kaznenih prijava protiv osumnjičenih osoba. Ove akcije i dalje potvrđuju važnost policijskog djelovanja u održavanju sigurnosti i reda u zajednici.