15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijska Pojačanja na Prometnicama Zadarske Županije: Uspješan Vikend

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom vikenda, policija Zadarske županije pojačala je nadzor na prometnicama s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja. Na području Benkovca i Obrovca provodile su se posebno planirane akcije, što je rezultiralo kontrolom čak 769 vozila i vozača.

Protekli vikend donio je pojačane aktivnosti na prometnicama Zadarske županije, gdje su policijski službenici kontrolirali ukupno 769 vozila i vozača, evidentirajući 301 prometni prekršaj. Među njima, 25 vozača je uhvaćeno u vožnji pod utjecajem alkohola, dok je 88 vozača prekoračilo brzinu.

Pojačani Nadzor i Statistika Prekršaja

Policija je zabilježila 301 prekršaj, uključujući:

  • 25 za alkohol
  • 88 za prekoračenje brzine
  • 50 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva
  • 20 za korištenje mobitela tijekom vožnje
  • 4 za vožnju bez vozačke dozvole
  • 5 nepropisnih pretjecanja
  • 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo

Osim toga, tijekom vikenda evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih 14 s materijalnom štetom, dok su tri nesreće rezultirale s lakšim tjelesnim ozljedama četiri osobe.

Najveća Koncentracija Alkohola

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 33-godišnjeg vozača koji je izazvao prometnu nesreću u Zadru s 2,22 promila alkohola u krvi. Incident se dogodio u ulici Admirala Jakova Šubića od Cezana u nedjelju rano ujutro. Vozač je priveden i protiv njega je podnesen optužni prijedlog.

Posebne Akcije u Benkovcu i Obrovcu

U petak, 17. svibnja 2024. godine, na području Benkovca i Obrovca provedene su posebne aktivnosti nadzora prometa s ciljem suzbijanja teških prometnih prekršaja. U ovoj akciji, koja je trajala od 16 do 24 sata, sudjelovali su prometni policajci iz Policijske uprave zadarske i Ravnateljstva policije. Korištena su razna vozila i posebni uređaji za nadzor brzine, uključujući policijske presretače i motocikle.

Ukupno je kontrolirano 78 osobnih automobila, 4 teretna vozila i 5 motocikala, pri čemu je utvrđeno 34 prekršaja zbog nedozvoljene brzine te 31 ostali prekršaj vezan uz pojas, mobitel i druge propuste.

Nastavak Akcija

Policija planira nastaviti s pojačanim nadzorom prometa i u nadolazećim mjesecima, s posebnim fokusom na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja koji direktno utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.