23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Oppenheimer dominirao na 96. dodjeli Oscara: Pogledajte tko je odnio najveće nagrade

1 min read
Oppenheimer_oskari_2024

Image by Tom from Pixabay

U nedjelju, 10. ožujka, svjetska filmska industrija okupila se u Dolby® Theatru u Ovation Hollywoodu kako bi proslavila 96. dodjelu Oscara. Glavni domaćin večeri bio je Jimmy Kimmel, dok su najsjajnije zvijezde i najbolji filmaši svijeta prošetali crvenim tepihom.

Pred večer, film “Oppenheimer” Christophera Nolana najavio se kao favorit s ukupno 13 nominacija, dok su “Poor Things” Yorgosa Lanthimosa i “Killers of the Flower Moon” Martina Scorsesea također privukli pažnju s 11, odnosno 10 nominacija.

Oscari su dodijeljeni u 23 kategorije, a najveće nagrade išle su u ruke slavnih osoba poput “Fab Five” skupine, koja je uključivala prošlogodišnje pobjednike kao što su Michelle Yeoh, Brendan Fraser, Jamie Lee Curtis i Ke Huy Quan. Troje od četiri ovogodišnja pobjednika glumačkih nagrada bili su prvotni osvajači Oscara: Cillian Murphy, Robert Downey Jr. i Da’Vine Joy Randolph, dok je Emma Stone postala dvaput osvajačica Oscara.

Film “Oppenheimer” osvojio je najprestižniju nagradu večeri, Najbolji film, te ukupno sedam Oscara, uključujući i Najbolju režiju za Christophera Nolana. Producentica Emma Thomas zahvalila se publici i posebno istaknula zasluge Christophera Nolana za uspjeh filma.

Ovo su neki od glavnih dobitnika:

  • Najbolji film: “Oppenheimer”
  • Najbolji glumac u glavnoj ulozi: Cillian Murphy za ulogu u filmu “Oppenheimer”
  • Najbolja glumica u glavnoj ulozi: Emma Stone za ulogu u filmu “Poor Things”
  • Najbolji glumac u sporednoj ulozi: Robert Downey Jr. za ulogu u filmu “Oppenheimer”
  • Najbolja glumica u sporednoj ulozi: Da’Vine Joy Randolph za ulogu u filmu “The Holdovers”
  • Najbolja režija: Christopher Nolan za film “Oppenheimer”