13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Novi cirkus u režiji HKS-a!

2 min read

Košarkaši Diadore upisali su poraz od ekipe Đakova u susretu trećeg kola Lige za popunu Prve muške lige. Sve bi to bilo u redu da svoje prste u konačan rezultat uvelike nisu upeteljali suci. Trojka koja je imala zadatak odsuditi ovu utakmicu bila je Mikulić, Lenac, Lovrić, šibenski sudac ovog puta bio je najbolji na parketu pa s njime nije bilo puno problema, ali osiječko-riječka kombinacija odlučila je da Diadora ni u kojem slučaju taj susret dobiti ne smije. I to je na kraju rezultiralo tome da je Đakovo nakoj 40 minuta igre imalo svega 13 osobnih pogrešaka, dok je Diadora uz tehničku pogrešku sveukupno imala njih 25.

Dobro, loših suđenja smo se nagledali barem u Hrvatskoj i to nije toliki problem. Veći problem predstavlja mail koji je u ime Povjerenika natjecanja Dražena Oreškovića stigao s mail adrese Vlatke Tomičić u kojem se danas na dan utakmice navodi kako igrači Tomislav Kabić i Admir Škaljo uz trenera Davida Zubčića moraju odraditi suspenziju sukladno prpozicijama natjecanja radi napada na sica nakon utakmice s Đakovom. Što znači da za utakmicu odluke s HAKK Mladost u sastavu neće biti dva igrača i glavnog trenera. Ni ti ne bi bio problem jer je sve sukladno s Propozicijama, ali taj mail stigao je danas, 1. svibnja u 8:30. Dakle dva sata prije početka utakmice Diadore i Mladosti.

Bravo ‘gospodo’ iz Saveza. Jeste li za prijavu znali i prije današnjeg dana? Suci istu šalju praktički čim se ina desi, stoga jeste li mogli odluku o suspenziji donijeti i dostaviti jučer? Sve ovo ide isključivo na vašu sramotu, i sve plod je toga što Savez ustvari ne radi baš ništa, i godinama već gura klubove koji su što bliže Zagrebu u prvi plan. Nije tajna da ekipa iz Lipovečke ima svoje favorite i to za sve nas koji aktivno pratimo košarku nije nevidljivo. Nadamo se kako će košarka na kraju ipak pobijediti, i kako će vam Entuzijasti pokazati da ovako nećete još dugo! Savjetujemo vam da dobro razmislite gdje ćete odlučiti da se igra F4 mlađih kategorija.