25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

NK Zadarnova unapređuje školu nogometa uz VEO kameru

1 min read

Nogometni klub Zadarnova nastavlja s ulaganjem u razvoj svoje škole nogometa, s najnovijim korakom u tehnološkom sektoru – akvizicijom VEO kamere. Ovaj profesionalni uređaj za snimanje, uz pripadajući software, donosi brojne mogućnosti za razvoj igrača i stručnog kadra.

VEO kamera, korištena i u mnogim svjetskim klubovima, omogućava snimanje utakmica, automatsko stvaranje sažetaka i statistike, te pojedinačno praćenje igrača. Ova tehnologija, prvi put primijenjena u NK Zadarnova, pokazala se kao koristan alat za analize i napredak.

Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova, istaknuo je značaj ovog projekta za razvoj polaznika i trenera. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, VEO kamera automatski prati akcije i prepoznaje ključne situacije na terenu, bez potrebe za ljudskim nadzorom.

Zahvaljujući donaciji tvrtke Franja d.o.o., NK Zadarnova uspješno je implementirao ovaj novi alat. Klub planira nastavak ulaganja u razvoj igrača i trenera, vjerujući da je to ključ za napredak cijelog kluba.

Foto: NK Zadarnova