14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Najava 14. biciklijade “Od Branimira do Branimira” u sklopu Županijskih dana

1 min read
biciklijada-branimir-nin-zadar

Foto: Zadarska županija

Uoči Županijskih dana, pripreme su u punom jeku, a među brojnim događanjima ističe se tradicionalna biciklijada “Od Branimira do Branimira”.

U nedjelju, 7. travnja 2024. godine, održat će se 14. biciklijada “Od Branimira do Branimira” Zadar-Nin. Manifestacija će trajati od 11:00 do 13:00 sati te će okupiti profesionalne bicikliste, amatere i turiste koji posjećuju Zadar. Organizatori ovog događaja su Zadarska županija i Grad Nin, uz suorganizaciju PU Zadarske, Zavoda za javno zdravstvo, Biciklističkog kluba Zadar te Turističke zajednice Grada Nina.

Biciklijada, pokrenuta 2008. godine s ciljem promocije zdravog načina života, i ove godine donosi nagrade sudionicima. Glavni sponzori biciklijade su EVN Croatia plin i Calimero sport. Svi sudionici dobit će majicu biciklijade, a prijavom na događaj sudjeluju u nagradnoj igri te imaju priliku osvojiti bicikl i druge vrijedne nagrade.

Posebna značajka ove biciklijade je tradicija obiteljskog sudjelovanja, prepoznatljivost po nazivu i dugogodišnji sponzori koji podupiru događaj. Manifestacija također promovira biciklističke staze i partnerski odnos s policijom, koja aktivno doprinosi promociji sigurnosti u prometu.

Prijave za biciklijadu su otvorene od 22. ožujka do 5. travnja 2024. godine, a moguće su online putem web stranica Zadarske županije, Calimero sporta, Biciklističkog kluba Zadar te Zavoda za javno zdravstvo. Tijekom događaja osigurana je tehnička pomoć i nadzor djelatnika Calimero Sporta i HAK-a.

Povratak iz Nina za Zadar organizira se individualno te nije u sklopu organizacije manifestacije.