22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Ministar Božinović Posjetio Obitelj Josipa Jovića Povodom 33. Obljetnice Pogibije Prvog Hrvatskog Redarstvenika

1 min read
Ministar_Bozinovic_posjeta_obitelji_Josipa_Jovica

Foto: MUP

Danas je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović, u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, posjetio obitelj Josipa Jovića u Aržanu, povodom obilježavanja 33. obljetnice njegove pogibije, prvog hrvatskog redarstvenika.

Ministar Božinović tom je prilikom obitelji pokojnog Josipa uručio sliku “Život svetog Josipa”, djelo akademskog slikara Josipa Botterija Dinija. Nakon toga, zajedno su položili vijence i zapalili svijeće na Josipov grob.

“Okupili smo se i ove godine kako bismo obilježili godišnjicu smrti pogibije prvog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve Domovinskog rata, hrvatskog policajca Josipa Jovića. Okupili smo se zajedno sa članovima njegove obitelji, s njegovim suborcima, s narodom Aržana, Imotske krajine i Splitsko-dalmatinske županije”, izjavio je potpredsjednik Božinović.

Ministar je istaknuo da će Ministarstvo unutarnjih poslova i ubuduće održavati živim sjećanje na sve poginule hrvatske redarstvenike i branitelje, te je naglasio važnost čuvanja uspomene na njihovu žrtvu i doprinos stvaranju Republike Hrvatske.

“Mi sigurno nećemo dopustiti da sjećanje na naše junake, na one kojima smo dužni i zahvalni za njihovu žrtvu, ikada izblijedi”, zaključio je potpredsjednik Božinović izjavu za medije.