25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

LITaf 2024: Festival Književnosti u Zadru

1 min read
litaf_2024_festival_zadar

Književni festival LITaf vraća se u Zadar s bogatim programom i zanimljivim gostima!

Od 24. do 26. svibnja 2024., Zadar će biti domaćin drugog izdanja LITaf festivala, koji će okupiti regionalne i nacionalne književnike, prozaiste, pjesnike i prevoditelje. Financiran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, festival će se održati na četiri lokacije diljem grada, s početkom u II Palači i završetkom u Zadružnoj pivovari BRLOG.

Pod temom “Kopno i more”, LITaf 2024 istražuje utjecaj okoline na likove suvremenih književnih djela, kako domaćih tako i stranih autora. Kroz trodnevni program, posjetitelji će imati priliku bolje upoznati likove, njihove međusobne odnose te način na koji autori koriste prostor, bilo kopneni ili morski, kako bi nam približili misli, emocije i dvojbe svojih junaka.

Na festivalu će sudjelovati mnoga poznata imena, uključujući Tomislava Brleka, Miroslava Kirina, Maja Zoricu, Tea Tulić i mnoge druge. Poseban gost festivala bit će haićanski pisac Makenzy Orcel, dobitnik prestižne francuske nagrade Goncourt.

Organizacijski odbor festivala sastoji se od Anje Glavinić, Patricie Jurišić i Marine Veverec, koji su se pobrinuli da program bude zanimljiv i raznolik.