14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Kultno Gogoljevo djelo „Revizor“ u nastavku „Proljeća s Dragon teatrom”

1 min read

Posljednji dan mjeseca svibnja rezerviran je za Gogoljevog „Revizora“ kojeg će u Polivalentnoj dvorani Providurove palače izvesti polaznici škole i članovi ansambla Dragon Teatra. Nova glumačka postava udahnula je novi život predstavi koju je Maja Šimić na kazališne daske postavila prije pandemije koronavirusa.

Unoseći elemente fizičkog teatra, novo je čitanje Gogoljeva djela zanimljivo i danas, dvjestotinjak godina otkako je napisano jer obrađuje, čini se, svevremenske teme. Korupcija, mito, nepotizam, krađa, sve one stvari na koje pojedinac nije mogao utjecati onda, pa tako ni danas, provlače se kroz ovu dramu i nude smijeh kao lijek za brojne društvene devijacije.

U novom ruhu, predstava Dragon teatra dosad je dvaput rasprodana, a kako se „Revizor“ nalazi na slobodnom popisu lektire za srednjoškolce, redateljica i voditeljica Dragon teatra Maja Šimić vjeruje kako će doživjeti nove izvedbe za novu publiku.

U predstavi igraju: Simona Perić, Renato Pizek, Zrinka Lovrić, Anica Tomazinić, Karla Kresoja, Jasminka Ćoza, Marijana Marjanović, Senka Marković, Ines Fantov, Mareta Rajić i Robertina Katić.

Kostimografiju potpisuje Mihaela Gregov, a režiju Maja Šimić.

Pokrovitelj je Mjesni odbor Jazine II


Predstavu “Revizor” pogledajte 31. svibnja u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti na ulazu u dvoranu pola sata prije početka izvedbe.