15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Kukljica SUP Challenge 2024: Prva Stand Up Paddling Utrka Održana na Plaži Zelena punta

2 min read
Sudionici Kukljica SUP Challengea na plaži Zelena punta

Foto: Kukljica SUP Challenge / Facebook

Kukljica SUP Challenge 2024 održan je na predivnoj plaži Zelena punta, kod restorana Skakaona, privukavši sudionike i posjetitelje različitih uzrasta i sposobnosti. Ovaj događaj, koji je uključivao tri discipline – PRO, CASUAL i TANGO, nije samo sportsko natjecanje već i manifestacija koja spaja sport, prirodu i lokalnu kulturu.

Pobjednici disciplina KSC – Kukljica SUP Challenge 2024

PRO

  1. Mjesto – Goran Smirčić, Rijeka
  2. Mjesto – Stanislava Laginja, Rijeka
  3. Mjesto – Zoran Šunjić, Ploče

CASUAL

  1. Mjesto – Zoran Šunjić, Ploče
  2. Mjesto – Mate Ortulan, Kukljica
  3. Mjesto – Josip Pelin, Kukljica

TANGO

  1. Mjesto – Goran Smirčić i Stanislava Laginja, Rijeka
  2. Mjesto – Mate Ortulan i Ana Jakić Smud, Kukljica i Preko
  3. Mjesto – Kyan Mandel i Matija Matijević, Kukljica

Ova utrka imala je poseban značaj za lokalnu zajednicu jer je ciljala na produženje turističke sezone i promociju otoka Ugljana te Zadarske županije kao destinacije za ljubitelje sporta i prirode.

Organizatori i Sponzori

TZO Kukljica je zajedno s lokalnim partnerima – turističkom agencijom Nadria Travel, boutique agencijom Break a Leg, Holiday Parkom Zelena punta i Campingom Ugljan, omogućila da događaj bude uspješan. Nagradni fond osigurali su lokalni ugostitelji poput konobe Udica, konobe Stari Mlin, restorana Skakaona, slastičarnice Hajduk, restorana Porat, restorana-pizzerije Ciao Ciao te restorana Srdela Fish Snack.

Radionice i Sajam Otočnih Proizvoda

Posebnu pažnju privukla je besplatna radionica SUP-a za djecu koju je vodila Ivana Šalov iz Yoga Room Split, educirajući mlade o tehnikama veslanja i dobrobitima SUP-a za zdravlje i kondiciju. Sajam otočnih proizvoda omogućio je posjetiteljima da uživaju u lokalnim specijalitetima i ručnim radovima, čime je dodatno obogaćen sadržaj manifestacije.

Zaključak

Kukljica SUP Challenge 2024 nije bio samo sportski događaj, već i prilika za jačanje zajedništva i promociju lokalne kulture i turizma. Zahvaljujući trudu organizatora, sponzora i volontera, ovaj događaj postao je važan korak ka ostvarenju dugoročnih ciljeva razvoja turizma u Kukljici i Zadarskoj županiji.

Foto: Kukljica SUP Challenge / Facebook