17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala protivnike na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj

1 min read
Hrvatski košarkaški tim u akciji na pripremama za Olimpijski kvalifikacijski turnir

Danas je u švicarskom Miesu, sjedištu FIBA-e, održano izvlačenje natjecateljskih skupina za Olimpijske kvalifikacijske turnire, a hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je svoje suparnike na nadolazećem turniru. Hrvatska će se natjecati u skupini A zajedno s jakim protivnicima – Slovenijom i Novim Zelandom. Osim toga, križat će se s ekipama iz skupine B, u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Sve utakmice odigrat će se u grčkom gradu Pireju.

Izbornik reprezentacije Josip Sesar izrazio je svijest o izazovima pred njihovim timom: “Skupina je zahtjevna, sve momčadi su jake. Slovenija i Grčka sa svojim superzvijezdama definitivno su nam prvi konkurenti za osvajanje turnira.”

Unatoč jakoj konkurenciji, Sesar je izrazio povjerenje u svoj tim, naglašavajući da su ljeto proveli na visokom nivou igre te posjeduju adute za uspješan nastup. Plasman na Olimpijski kvalifikacijski turnir već se smatra velikim uspjehom, a sada slijedi pripremni period za sljedeću stepenicu. Izbornik se nada zdravlju svih igrača, dobrim prijateljskim utakmicama i najboljoj mogućoj pripremi za odlazak u Grčku.

Olimpijski kvalifikacijski turniri održat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku. Samo će pobjednici svakog turnira izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Osim Hrvatske, na turniru će sudjelovati još 24 reprezentacije, uključujući Angolu, Brazil, Crnu Goru, Egipat, Italiju, Litvu, Sloveniju, Španjolsku te mnoge druge. Francuska se već kvalificirala kao domaćin Olimpijskih igara 2024. godine.