24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HNK Zadar bez licence za Drugu NL u sezoni 2024./25.

1 min read
HNK_Zadar_bez_licence_Druga_HNL

HNK Zadar suočava se s izazovima nakon što nije dobio licencu za sudjelovanje u Drugoj HNL u nadolazećoj sezoni 2024./25. Ova odluka, donesena u sklopu Središnjeg postupka licenciranja klubova od strane Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), predstavlja veliki udarac za klub.

Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku godinu 2024./25. obuhvaća licenciranje klubova za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja te SuperSport HNL, Prvu NL i Drugu NL. Klubovi koji žele sudjelovati u ovim natjecanjima moraju zadovoljiti stroge kriterije i uvjete propisane Pravilnikom HNS-a.

Unatoč naporima kluba i uprave, HNK Zadar nije uspio ispuniti sve potrebne kriterije za dobivanje licence za Drugu NL. Ova vijest predstavlja razočaranje za klub i njegovu zajednicu, posebice nakon što su se nadali povratku na viši nivo natjecanja.

Odluka HNS-a donesena je nakon temeljitog pregleda svih zahtjeva i dokumentacije klubova koji su se prijavili za licencu. Prema objavljenom popisu, samo šest klubova dobilo je licencu za sudjelovanje u Drugoj NL u sezoni 2024./25., dok HNK Zadar nije među njima.

HNK Zadar ima pravo na žalbu, koju mora podnijeti u roku od 8 dana od primitka odluke, odnosno najkasnije do 5. svibnja 2024. U žalbenom postupku klub može iznositi nove činjenice ili dokaze te predlagati nove argumente u svoju korist.

Odluke o žalbama donosi Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a, a rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja 2024. Sve oči sada su uprte u daljnji tijek događaja te u moguće ishode žalbenog postupka, dok navijači HNK Zadra s nestrpljenjem i nadom čekaju novosti o sudbini svog voljenog kluba.