25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Filip Jurišić u punoj pripremi za Olimpijske igre u Marseilleu

2 min read
Filip_Jurišić_trening_Marseille

Hrvatski reprezentativac u jedrenju, Hvaranin Filip Jurišić, punom parom radi u Marseilleu pripremajući se za nastup na Olimpijskim igrama u klasi ilca 7. Prva dva tjedna treninga protekla su u znaku uštimavanja broda i fokusiranja na tehniku vožnje, što daje optimizam za njegov nastup u kolovozu.

Filip Jurišić, član splitskog Mornara, zajedno sa svojim trenerom Jozom Jakelićem i ostatkom tima, u Marseilleu marljivo trenira s jasnom ambicijom osvajanja medalje na predstojećim Olimpijskim igrama. “Prva dva tjedna priprema u Marseilleu prošla su po planu, uštimavanje broda i naglasak na tehniku vožnje. Imali smo dosta raznolike uvjete što je dobro radi što boljeg upoznavanja specifičnosti različitih smjerova vjetra,” izjavio je Jurišić, dodajući kako su uvjeti za trening bili raznoliki, što im je pomoglo da se bolje upoznaju sa specifičnostima različitih smjerova vjetra.

Marseille je ovog proljeća postao centralno okupljalište najboljih jedriličara svijeta koji se pripremaju za Olimpijske igre. “U Marseilleu je naravno većina konkurentskih ekipa i uglavnom svi treniramo odvojeno, u manjim grupama, te ćemo se početkom lipnja svi zajedno sresti na četverodnevnoj neslužbenoj trening regati,” otkriva Jurišić. Ovaj susret bit će prilika za dodatno testiranje forme i usporedbu s konkurencijom, što je ključno za finu prilagodbu strategije pred sam vrhunac sezone.

Olimpijske igre u klasi ilca 7 zahtijevaju izuzetnu fizičku spremnost, tehničku preciznost i taktičku zrelost. Jurišić, kao iskusni jedriličar, svjestan je izazova koji ga očekuju. Njegova predanost treninzima i suradnja s trenerom Jakelićem pokazuju koliko je ozbiljan u svojoj namjeri da ostvari vrhunski rezultat. Uz podršku tima i izvrsne uvjete za trening u Marseilleu, Jurišić se nada da će uspjeti postići svoj cilj i donijeti medalju Hrvatskoj.

Pripreme za Olimpijske igre nisu samo fizičke, već i mentalne. Svaki jedriličar mora biti potpuno usredotočen i spreman na brze promjene uvjeta na moru. Jurišić i njegov tim svjesni su toga i stoga posvećuju veliku pažnju svim aspektima priprema. “Naši treninzi su raznoliki i prilagođeni različitim situacijama koje nas mogu dočekati na Olimpijskim igrama. Fokusiramo se na svaki detalj kako bismo bili spremni za sve izazove,” ističe Jurišić.

Marseille je poznat po svojim promjenjivim uvjetima na moru, što dodatno motivira Jurišića i njegov tim da što bolje iskoriste vrijeme do Olimpijskih igara. Njihova posvećenost i radna etika daju nadu da će Hrvatska imati predstavnika koji će se boriti za vrhunske rezultate.

Jurišićev optimizam i energija, kombinirani s iskustvom trenera Jakelića, ključni su faktori koji bi mogli dovesti do uspjeha na Olimpijskim igrama. Hrvatska javnost s nestrpljenjem očekuje nastup ovog talentiranog jedriličara, nadajući se da će njegovi napori biti nagrađeni jednim od postolja.