23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ArchipelaGO: Aktivni turistički projekt zadarskog arhipelaga ulazi u novu fazu razvoja

1 min read

Foto: Boris Kačan

ArchipelaGO, najbolji turistički projekt aktivnog turizma u Zadarskoj županiji, nakon osvojenih nagrada ulazi u novu fazu razvoja. Direktorica Turističke zajednice Općine Sali, Ivana Čarić, najavljuje nove korake projekta, ističući kako će na proljeće i pred ljeto biti predstavljeni novi filmovi, izrađena web stranica te će se pripremiti za razvoj gastro i kulturnog turizma.

Projekt ArchipelaGO, koji okuplja devet udruženih turističkih zajednica s 13 otoka zadarskog arhipelaga, traje već treću godinu. Kroz udruživanje otočnih turističkih zajednica, stvorene su brojne mogućnosti za razvoj turizma na ovom području.

Direktorica Čarić ističe kako je ideja udruživanja rodila tijekom koronakrize, pružajući otočnim zajednicama nove perspektive i suradnju. Udružene zajednice su prva godina posvetile razvoju outdoor turizma, objedinjujući ponudu cijelog zadarskog arhipelaga.

Nove aktivnosti uključuju uređenje i markiranje trail staza, speleološka istraživanja, uređenje penjališta te izrada trail filmova, od kojih je jedan nagrađen na Međunarodnom festivalu turističkog filma ART & TUR u Portugalu.

U 2024. godini, fokus projekta će se proširiti na gastronomiju i kulturu. Planirana je izrada web stranice koja će objediniti ponudu otočnih destinacija. Također, planiraju se istraživanje arheoloških lokaliteta i izrada karte kako bi se obogatila turistička ponuda arhipelaga.

ArchipelaGO je dobio brojne nagrade, a direktorica Ivana Čarić ističe kako su sumnje u mogućnost zajedničkog funkcioniranja mnogih otočnih turističkih zajednica pokazale netočnima. Otočne zajednice rastu i razvijaju se zajedno, stvarajući kvalitetnu turističku destinaciju.