25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zirojevićev morski canelon – Gastronomska senzacija 4. dana Tuna, Sushi & Wine Festivala

1 min read
slika_Zirojevic_morski_canelon

Foto: Matija Lipar

‘Canelon’ od tune, punjen jetricom grdobine, mola i ikrom ježa, predstavljao je kulinarsko remek-djelo slavnog dalmatinskog chefa Hrvoja Zirojevića na Tuna, Sushi & Wine Festivalu. Ovo kompleksno fine dining jelo, pretvoreno u street food verziju, oduševilo je posjetitelje i postalo glavna gastronomska atrakcija trećeg festivalskog dana.

Chef Zirojević je svojim zalogajem spojio dalmatinsku tradiciju, kreativnost i kuharsku estetiku te pokazao zero waste pristup namirnicama. Eksplozija okusa ovog autorskog jela privukla je brojne turiste i zadarske gurmane željne istančanih gastronomskih užitaka.

Festival se nastavio u istom ritmu, s fast food ribljim jelima i štandovima s vrhunskim vinima, maslinovim uljima, paškim sirom i zadarskim koktelima. Posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi pod festivalskim šatorom, dokazavši da je Tuna, Sushi & Wine Festival definitivno opravdao svoje postojanje.

Uz gastronomske užitke, u Kneževoj palači održavao se Stručni skup o marikulturi na Jadranu, koji je također bio dio festivalske priče.

U utorak, na festivalski kuharski pult stiže talentirani zadarski chef Bruno Kalmeta iz restorana Karma u Arbanasima. Chef Bruno će pripremiti svoj brudet od hame, grdobine i kozica s palentom skuhanom u temeljcu od škampa, posvećen dalmatinskoj i zadarskoj gastronomskoj baštini.