17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadarska Umjetnica Soorowah Očarava Prvim Singlom ‘Deceiver

1 min read
soorowah-deceiver-singl-zadar

Foto: Barbara Čolak

Andrea Dugandžić, poznata kao zadarska umjetnica Soorowah, započinje svoj samostalni glazbeni put s izlaskom prvog singla pod nazivom “Deceiver”. Ova talentirana umjetnica surađivala je sa splitskim producentom Šimom Barbarićem iz diskografske kuće Street Pulse kako bi stvorila ovaj glazbeni uradak.

Nakon završetka studija slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Andrea se posvetila glazbi, a njezini počeci vežu se uz bend Nikola’s Cage. Njihovi nastupi na raznim metal i rock festivalima, uključujući prvo mjesto na ST@art Festivalu u Splitu, istaknuli su Andreu kao izuzetno interesantnu vokalisticu, što se sada potvrđuje kroz njezin prvi solo singl “Deceiver”.

Pjesma “Deceiver” snimljena je u zagrebačkom studiju “Dan mrak” kod Ivana Božanića (Pips, Chips & Videoclips). Andrea je autorica teksta, dok je glazbu potpisuje zajedno s kolegom i gitaristom Lukom Baranovićem. Šime Barbarić je aranžer i izvršni producent pjesme, dok je produkciju, snimanje bas gitare i programiranje bubnja obavio Ivan Božanić, koji je također miksao i masterirao pjesmu.

Singl “Deceiver” bit će dio vinilne kompilacije Street Pulse-a koja bi trebala biti objavljena krajem ove godine, gdje će se naći i druge pjesme splitskog producenta Šime Barbarića, poznatog po svojoj jedinstvenoj urbanoj glazbenoj estetici.