17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Svjetski Tjedan Glaukoma: Izložba ‘Gledanje nevidljivog’

1 min read
Opća bolnica Zadar tradicionalno se pridružuje obilježavanju Svjetskog Tjedna Glaukoma s nizom aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti i edukaciju javnosti o ovoj važnoj zdravstvenoj temi. Jedan od ključnih događaja u obilježavanju tjedna je otvorenje izložbe pod nazivom "Gledanje nevidljivog", koja će se održati u srijedu, 13. ožujka, u Kneževoj palači u organizaciji Odjela za oftalmologiju Opće bolnice Zadar i Narodnog muzeja Zadar. Istoga dana, u istom prostoru, stručnjaci će održati predavanja o glaukomu i pružiti priliku posjetiteljima da izmjere intraokularni tlak. Grad Zadar također će se pridružiti obilježavanju Tjedna Glaukoma, pa će Pozdrav Suncu, poznata turistička atrakcija, svijetliti zeleno u sklopu kampanje "Light up in GREEN for glaucoma/Upalimo zeleno svjetlo za glaukom". Glaukom je vodeći uzrok gubitka vida i drugi najčešći uzrok sljepoće u svijetu. U Zadru se svakodnevno otkrije 1 do 2 nova slučaja glaukoma, što naglašava važnost ranog otkrivanja ove bolesti. Nedvojbeno, ključna inicijativa tijekom Svjetskog Tjedna Glaukoma je Glaucoma Codes - međunarodni simpozij o glaukomu koji okuplja vodeće stručnjake iz područja. Prof.dr.sc. Suzana Konjevoda, voditeljica Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar, pozvana je kao predavač na ovom skupu. Njezino sudjelovanje svjedoči o angažmanu Zadarske Oftalmologije u podizanju svijesti i znanja o glaukomu te u njegovom ranom otkrivanju, ključnom koraku u borbi protiv glaukomske sljepoće.

Opća bolnica Zadar tradicionalno se pridružuje obilježavanju Svjetskog Tjedna Glaukoma s nizom aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti i edukaciju javnosti o ovoj važnoj zdravstvenoj temi.

Jedan od ključnih događaja u obilježavanju tjedna je otvorenje izložbe pod nazivom “Gledanje nevidljivog”, koja će se održati u srijedu, 13. ožujka, u Kneževoj palači u organizaciji Odjela za oftalmologiju Opće bolnice Zadar i Narodnog muzeja Zadar. Istoga dana, u istom prostoru, stručnjaci će održati predavanja o glaukomu i pružiti priliku posjetiteljima da izmjere intraokularni tlak.

Grad Zadar također će se pridružiti obilježavanju Tjedna Glaukoma, pa će Pozdrav Suncu, poznata turistička atrakcija, svijetliti zeleno u sklopu kampanje “Light up in GREEN for glaucoma/Upalimo zeleno svjetlo za glaukom”.

Glaukom je vodeći uzrok gubitka vida i drugi najčešći uzrok sljepoće u svijetu. U Zadru se svakodnevno otkrije 1 do 2 nova slučaja glaukoma, što naglašava važnost ranog otkrivanja ove bolesti.

Nedvojbeno, ključna inicijativa tijekom Svjetskog Tjedna Glaukoma je Glaucoma Codes – međunarodni simpozij o glaukomu koji okuplja vodeće stručnjake iz područja. Prof.dr.sc. Suzana Konjevoda, voditeljica Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar, pozvana je kao predavač na ovom skupu. Njezino sudjelovanje svjedoči o angažmanu Zadarske Oftalmologije u podizanju svijesti i znanja o glaukomu te u njegovom ranom otkrivanju, ključnom koraku u borbi protiv glaukomske sljepoće.