25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar u protekla 24 sata: Teška krađa, krađa, prometne nesreće i sankcije zbog prekršaja

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske zabilježena je teška krađa, krađa te deset prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Teška krađa

U noći s utorka na srijedu, u Zadru, u ulici Postrojbi specijalne policije, nepoznati počinitelj provalio je u uredske prostorije trgovačkog društva. Otuđeni su prijenosno računalo i novac, a materijalna šteta iznosi oko tisuću eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog teške krađe.

Krađa

Također u noći s utorka na srijedu, u ulici Stjepana Radića u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je bicikl 24-godišnjeg vlasnika. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja također se podnosi kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog krađe.

Dragovoljna predaja oružja

Više informacija o dragovoljnoj predaji oružja i streljiva možete pronaći na službenoj stranici zadarske policije: Dragovoljna predaja oružja.

Sankcionirani zbog prometnih prekršaja

Jučer, 22. svibnja, u 11:30 sati na D-8, policijski službenici zaustavili su automobil zagrebačkih registracijskih oznaka u Sv. Filip i Jakovu. Vozilom je upravljao 52-godišnji vozač kojem je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova, a tijekom vožnje koristio je mobitel.

Sinoć, u 22:20 sati na D-27, policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka u Kruševu. Vozilom je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila upravljao 62-godišnji vozač.

Obojica vozača prekršajno su sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.