23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Potpredsjednik Vlade Božinović održao sastanak u Karlovačkoj županiji

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH, dr. sc. Davor Božinović, posjetio je Karlovačku županiju u petak, 15. rujna 2023. godine. Tijekom posjeta, održao je sastanak s županicom Martinom Furdek-Hajdin i gradonačelnicom Slunja, Mirjanom Puškarić.

Karlovačka županija, uz Ličko-senjsku i Sisačko-moslavačku županiju, suočava se s pritiskom ilegalnih migracija. Ministarstvo unutarnjih poslova ulaže značajne napore u zaštitu vanjske i unutarnje granice te održavanje povoljnog stanja sigurnosti u tim područjima. Ministar Božinović istaknuo je važnost sigurnosti i poručio da je hrvatska policija prisutna i jamči sigurnost, te da situacija nije ugrožena u smislu kaznenih djela i prekršaja vezanih uz migracije.

Županica Karlovačke županije, Martina Furdek-Hajdin, izrazila je razumijevanje prema migrantima te istaknula važnost pronalaska rješenja koja će omogućiti kvalitetu života građana na dotičnom području. Gradonačelnica Slunja, Mirjana Puškarić, pozdravila je dolazak potpredsjednika Vlade i istaknula suradnju sa županijom i Ravnateljstvom policije u rješavanju kompleksne situacije.

Ministar Božinović je prije sastanka s predstavnicima Karlovačke županije obišao policijske službenike koji svakodnevno rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području granice s Bosnom i Hercegovinom.