15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijska uprava zadarska: 24 sata ispunjena kriminalnim aktivnostima

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske zabilježene su razne kriminalne aktivnosti, uključujući tešku krađu, krađu, narušavanje javnog reda i mira te 16 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Istaknuta ključna riječ: “Policijska uprava zadarska”.

Policijska uprava zadarska evidentirala je jednu tešku krađu, jednu krađu, jedno narušavanje javnog reda i mira te 16 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Ovaj izvanredan broj incidenata zahtijevao je brzu reakciju i temeljitu istragu zadarskih policijskih službenika.

Osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za krađu. Prema informacijama policije, osumnjičenik je 7. lipnja 2024. godine u jutarnjim satima na predjelu Voštarnice u Zadru otuđio ruksak koji je sadržavao mobitel i novac 23-godišnje državljanke Hong Konga. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krađa.

Teška krađa na Vidikovcu

U vremenu od 6. do 8. lipnja na gradskom predjelu Vidikovac u Zadru, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 55-godišnjaka i otuđio razni zlatni nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog teške krađe. Ovaj incident dodatno naglašava potrebu za povećanom sigurnošću i budnošću građana u zaštiti svoje imovine.

Krađa električnog romobila

Između 7. i 10. lipnja na predjelu Poluotoka u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je električni romobil 41-godišnje hrvatske državljanke. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura. Policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog krađe. Ovaj slučaj krađe naglašava važnost osiguravanja osobnih predmeta i dodatne opreznosti prilikom ostavljanja vrijednih stvari na javnim mjestima.

Prometne nesreće i narušavanje javnog reda

Uz navedene kriminalne aktivnosti, zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira te 16 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Policijska uprava zadarska poziva sve sudionike u prometu na dodatni oprez i pridržavanje prometnih propisa kako bi se smanjio broj nesreća i ozljeda.

Ovi događaji naglašavaju kontinuiranu potrebu za prisutnošću policije i učinkovitom suradnjom građana u održavanju sigurnosti na području Zadarske županije.