20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Obilježavanje nacionalne kampanje “Čitaj mi!” u Gradskoj knjižnici Zadar: Poticanje pismenosti i kreativnosti kod najmlađih

1 min read
gradska knjiznica zadar citanje knjiga

Foto: Pixabay

U sklopu obilježavanja nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, Gradsku knjižnicu Zadar i Dječji vrtić Sunce Zadar, uz podršku Grada Zadra, pozivaju na niz događanja koja će se održati od 2. do 4. travnja 2024. godine. Ova kampanja, koja se tradicionalno provodi u travnju povodom Međunarodnog dana dječje knjige, ima za cilj promicanje rane i obiteljske pismenosti te poticanje važnosti čitanja naglas u hrvatskim obiteljima s malom djecom.

Raznovrsni program događanja obuhvatit će čitanje priča, radionice i druženja, a organizirat će se u različitim odjelima Gradske knjižnice Zadar i drugim lokalnim lokacijama. Sudjelovanje stručnjaka poput pedijatara, knjižničara i logopeda dodatno će obogatiti ovu kampanju, koja nastoji potaknuti suradnju među različitim dionicima u promicanju pismenosti među najmlađima.

Rane prijave za sudjelovanje na događanjima već su otvorene, a sve informacije o rasporedu i lokacijama mogu se pronaći na web stranici Gradske knjižnice Zadar. Ovim događanjima pridružit će se i lokalni vrtići te druge ustanove koje brinu o odgoju i obrazovanju djece, čime će se dodatno naglasiti važnost suradnje u promicanju pismenosti među najmlađima.