22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

NAJAVA: Noć muzeja na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik”

1 min read

Muzej policije će 27. siječnja, sudjelovati u 18. Noći muzeja koja će se održati diljem Hrvatske 

Muzej policije otvorit će svoja vrata posjetiteljima 27. siječnja i sudjelovati u 18. Noći muzeja koja će se održati diljem Hrvatske. Posjetitelji će moći besplatno posjetiti Muzej policije od 18 do 01 sati (ulaz sa Svetošimunske ceste 80).

Posebni gosti muzeja biti će Zoran Tomaš, koji će predstaviti svoju knjigu “Do pakla logora Bileća i natrag”, kao i pomoćnik zapovjednika za Specijalnu policiju Stjepan Milković koji će govoriti o sudjelovanju SJP “Alfe” u ratu.

Kroz stručno vodstvo posjetiteljima će se dočarati povijesni razvoj redarstvenih vlasti u Republici Hrvatskoj i dio koji prikazuje ulogu i značaj hrvatske policije u Domovinskom ratu. 

Također će samostalna vještakinja za rukopise i dokumente iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Jasna Galeković održati predavanja o osnovnim zaštitnim elementima hrvatskih osobnih iskaznica te novčanica i kovanica EUR-a. Govorit će se o načinima na koje građani bez uporabe posebnih uređaja mogu provjeriti osnovne zaštitne elemente. 

Djeci će biti omogućeno sudjelovanje u radionici za uzimanje otisaka prstiju, koju će voditi Zdenko Mindum iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. 

Tijekom cijele večeri posjetiteljima će biti omogućeno aktiviranje e-osobne iskaznice uz stručnu pomoć djelatnika AKD-a, kao i izdavanje novih PIN-ova za e-osobnu izkaznicu.