14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Kriminalistička istraživanja: Provala u skladište u Biogradu i krivotvorenje isprave

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske postaje Biograd u suradnji s kolegama iz Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri hrvatska državljanina zbog sumnje u provalu u ograđeno skladište trgovine trgovačkog društva u Biogradu. Osumnjičeni, u dobi od 44, 36 i 30 godina, optuženi su za tešku krađu, kojom su otuđili više komada prazne aluminijske ambalaže vrijednosti nekoliko tisuća eura. Nakon provedenog istraživanja, protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

U drugom slučaju, policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u krivotvorenje isprave. Sumnja se da je koristio automobil s nepripadajućom stražnjom registarskom oznakom zadarskog područja. Protiv 29-godišnjaka je također podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, tijekom 2023. godine u Zadru su se dogodile nekoliko slučajeva teške krađe. Nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu trgovačkog društva u Relji, odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv počinitelja podnosi se kaznena prijava.

Na području Vira, također u Zadru, nepoznati počinitelj provalio je u montažni objekt vlasnika i otuđio dva bicikla i dvije ručne baterijske lampe. Šteta je procijenjena na nekoliko stotina eura, a protiv počinitelja se također podnose kaznene prijave.

U posljednjem slučaju, jučer je u Biogradu izbio požar na trajektu u pristaništu trajektne luke. Vatrogasci su brzo intervenirali, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Prema rezultatima očevida, uzrok požara bio je tehnički kvar na elektro-instalacijama u jednoj kabini, koji je uzrokovao potpuno izgaranje navedene kabine i oštećenje drugih.