20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HNS osuđuje navijačke izgrede na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu

1 min read
hns-navijacki-izgredi-slika

Foto ilustracija

Hrvatski nogometni savez (HNS) oštro osuđuje navijačke izgrede koji su se dogodili nakon nedavne utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama u Splitu. Nakon završetka utakmice, određeni broj navijača domaće momčadi je ušao na teren i sudjelovao u sukobima s policijom kako na stadionu, tako i izvan njega.

HNS ističe nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja na nogometnim stadionima te poziva sve sudionike nogometne zajednice da se pridruže u osudi ovakvih neprihvatljivih ponašanja. Od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja, svaki oblik nasilja treba biti nedopustiv.

Uprkos dubokom razočaranju, HNS izražava zahvalnost policiji na brzoj i profesionalnoj reakciji koja je zaštitila igrače, službene osobe i gledatelje te spriječila daljnje eskalacije nereda.

HNS također naglašava da ovakvi incidenti nemaju mjesta na sportskim događanjima te da će kao odgovorna organizacija nastaviti poduzimati sve mjere kako bi osigurala sigurnost i dostojanstvo na nogometnim stadionima.