22. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Druga muška liga – Jug: Diadora sve bliže naslovu prvaka!

2 min read

Susret 15. kola Druge muške lige Jug nije ponudio previše iznenađenja kako je to i krajnji rezultat pokazao. Usprkos činjenici da je svega sedam koševa razdvajala ove dvije ekipe kod konačnih 93:86, Diadora je uz svo dužno poštovanje Solinu kroz cijeli susret izgledala kao bolji protivnik i iako nisu igrači trenera Zubčića bili na razini na kojoj su inače vrlo lagano brodili su prema novoj pobjedi i prvo mejsto polako se zaključavama pomoću ključa ekipe s Bilog Briga.

Nakon uvodne dobre dionice gdje je Diadora stigla do 26:19 očekivalo se da će susret poprimiti uobičajeni tok u kojem se ‘Entuzijasti’ brzo odvajaju na veću prednost i priči te utakmice tu dolazi kraj. Ipak to nije bio slučaj u ovome susretu jer se Solin nije predavao do samog kraja usprkos minusu od 13 poena na kraju prvog poluvremena pri rezultatu 54:41.

Vodstvo Diadore nije stiglo pod znak pitanja niti u nastavku u kojem se Solin približio do sedam koševa minusa (71:64), a imali su za napraviti nešto više od toga cijelu četvrtu četvrtinu no ipak nije bilo snage za više od toga te se danas trebala stisnuti ruka Zadranima koji su rutinski odradili i ovaj susret. Matematički Zadranima treba još samo jedna pobjeda u utakmicama u konkurenciji kako bi potvrdili prvu poziciju uoči doigravanja za plasman u Prvu mušku ligu.

Diadoru je s 27 poena još jednom predvodio Vito Barbaroša a dodao je tome i 6 asistencija i 5 skokova, 18 poena ubacio je u zadnje vrijeme preporođeni Paolo Marčev, Ivan Bašić uz 16 koševa podijelio je 10 asistencija i ‘ukrao’ je pritom 4 posjeda, a još jednom je uz 10 koševa, 8 skokova i 5 asistencija riječi pohvale zaslužio Matej Segarić. Kod poraženih trupa s 16 poena i 6 asistencija istaknuo se Bilandžić dok su po 15 imali Barać i Šakota.