14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Brzinom u zatvor

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Jučer, 25. siječnja u 23.09 sati policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač  na cesti između Murvice i Smokovića, snimili 20-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja automobilom zadarskih registarskih oznaka brzinom od 144 kilometra na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 1.320 eura.

         Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zatekli su istog dana u 22.30 sati u Murvici, na državnoj cesti DC-08,  i nesavjesnog 42-godišnjeg vozača kako upravlja automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,80 promila za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta do obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će danas uz Optužni prijedlog biti prepraćen na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


      Kontrolom u prometu na državnoj cesti DC-503 u Jankolovici, jučer u 17.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su i kontrolirali automobil Audi zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

Provedenim testiranjem, vozač je pozitivno reagirao na prisutnost droge, te je kod njega pronađeno oko 1,92 marihuane, oko 0,07 kokaina te jedna medicinska šprica.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, vozač je prekršajno sankcioniran.

U cilju veće sigurnosti prometa policija poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.