13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Alen Juričić više nije trener NOŠKA

2 min read

Kako javlja PR služba NK NOŠK-a od nedavno Juričić nije trener NOŠKA. Isti je podnio ostavku Nadzornom odboru kluba koji je uz duže vijećanje istu i prihvatio.

Alen Juričić kao pravi profesionalac na sebe je preuzeo sve što nije bilo dobro u posljednje vrijeme te još jednom potvrdio o kakvom se kalibru radi.

Uprava NOŠKA već je pokrenula radnje za pronalaženje novog stratega kluba, a ubrzo će se pristupiti i rješavanju igračke križaljke za predstojeću natjecateljsku sezonu.

Za klupsku stranicu komentirao je i novonastalu situaciju, a u nastavku donosimo razgovor.

Koji je razlog Vašeg odlaska iz kluba?

– Ponajprije bih se htio zahvaliti svima u klubu, od uprave, igrača, tajnika i domara, odnosno svima koji su na bilo koji način pridonijeli boljitku kluba u vremenu dok sam bio glavni trener seniorske momčadi. Nije lako svoje slobodno vrijeme i privatne obaveze ostavljati po strani i dolaziti na treninge. Razlog mog odlaska je jednostavan. Nakon toliko godina u Novigradu, jednostavno je došlo do malog zasićenja. Tko nije radio kao trener u seniorskoj kategoriji u županijskim okvirima, ne može znati o čemu govorim. To je posao koji ne obuhvaća samo pripremu treninga i sam proces treninga, već i animiranje igrača u današnje vrijeme za dolaskom na trening i utakmice, pripremu utakmice u kojoj moraš početi samu utakmicu s tri igrača ispod 21 godine, a svi koji su u županijskom nogometu, znaju da to predstavlja ogroman problem svim klubovima. Nažalost, moram reći kako sve više mlađih igrača rano odlazi iz nogometa. O toj temi bi se moglo posebno razgovarati.

Gdje se vidite u budućnosti kao trener?

– Kako radim kao učitelj razredne nastave u osnovnoj školi, poučavam i odgajam djecu, u tom vidu ću se i u budućnosti baviti mlađim uzrasnim kategorijama u nogometu. Na poziv voditelja škole Jure Perkovića, posljednih šest mjeseci radio sam individualne treninge sa svim mlađim kategorijama u Nogometnom klubu Abeceda te pomagao treneru Stipi Pavičiću trenirati pionire i kadete kluba. Klub je to koji u svom pogonu ima 500 djece, i vrhunski je organiziran na svim razinama. Ne maštam o nikakvim velikim trenerskim angažmanima. Želim napredovati svaki dan, radeći s djecom, ne samo u nogometnom smislu, već i u samom odgoju te socijalizaciji. Mislim da je to primarni cilj svakog trenera koji trenira djecu i u tom smjeru bi sve škole nogometa trebale gledati i težiti.

Kako se osjećate nakon odlaska iz Noška?

– Vjerujte mi da je teško. Nimalo nije bilo lagano bilo odlučiti se na ovaj korak. U Nošku sam već dugi niz godina. Lijepo je bilo raditi u Nošku. Osjećao sam se u Novigradu kao domaći čovjek. Stekao sam tamo mnogo prijatelja. Nadam se da će tako i dalje ostati, bez obzira što odlazim iz kluba.