24. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijski Bilten: Evidentirano Više Krađa i Prometnih Nesreća u Zadarskoj Županiji

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je jedna teška krađa, tri krađe, dva narušavanja javnog reda i mira te šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Dovršena Kriminalistička Istraživanja

Osumnjičen za krađu Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 13. lipnja 2024. godine u popodnevnim satima u Viru ušao i ispreturao stvari u apartmanu kojeg koriste državljani Slovenije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru policija podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađa.

Prijavljeni zbog krađe odjevnih predmeta iz trgovine Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom i 18-godišnjom hrvatskom državljankom koje se sumnjiči za krađu. Sumnjiči ih se da su 11. lipnja 2024. godine u popodnevnim satima u Zadru, u Ulici Matije Gupca, iz trgovine trgovačkog društva otuđili više raznih odjevnih predmeta vrijednosti preko tisuću eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađa na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu.

Teška Krađa

Jučer, 13. lipnja, na predjelu Poluotoka u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura. Policija protiv nepoznatog počinitelja podnosi kaznenu prijavu zbog teške krađe.

Krađa

Jučer, 13. lipnja, na Obali kralja Tomislava u Zadru nepoznati počinitelj je otuđio torbicu s osobnim dokumentima i novcem, u vlasništvu 70-godišnje državljanke Francuske. U Viru je nepoznati počinitelj otuđio mobitel i osobne dokumente 25-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policija protiv nepoznatih počinitelja podnosi kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krađa.

Zaključak

Policija apelira na građane da budu oprezni i čuvaju svoje vrijedne predmete, posebno u javnim prostorima i turističkim područjima. Također, pozivaju sve koji imaju informacije o počiniteljima navedenih djela da se jave nadležnoj policijskoj postaji.