21. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Bend Poliester Objavio Synth-pop Singl “Break-up Call”

2 min read

Zagrebački bend Poliester objavio je synth-pop singl “Break-up Call” s kojim predstavljaju svoj autorski rad. Pjesma je napisana i snimljena u ožujku ove godine, a tematski se bavi ljubavnim prekidom.

Novi singl i autorski put

Zagrebački bend Poliester nedavno je objavio svoj najnoviji singl pod nazivom “Break-up Call”. Ova synth-pop pjesma, napisana i snimljena u ožujku ove godine, tematizira emotivne izazove ljubavnog prekida. Singl je dostupan za preslušavanje na YouTubeu, pružajući slušateljima priliku da se upoznaju s autorskim radom benda koji je svoju glazbenu priču započeo 2019. godine.

Od cover benda do autorskih djela

Poliester je započeo svoju karijeru kao cover bend, no odlučili su zakoračiti u autorske vode u jesen 2021. godine. Od tada, pod producentskom palicom Vedrana Kovačića Belog iz zagrebačkog Chicken Sound studija, bend je snimio pet autorskih pjesama. Osim autorskih kompozicija, bend je u proljeće 2022. snimio i dvije obrade: pjesmu “Dreams” Fleetwood Maca i veliki hit Corone “The Rhythm of the Night”.

Spoj različitih glazbenih stilova

Članovi sastava, Ivana Nürnberger (vokal), Davor Vlahov (gitara i vokal) i Dario Pavić (bas gitara), bave se glazbom već niz godina. Iako imaju iskustvo sviranja različitih glazbenih žanrova, poput jazza, soula, klasičnog i progresivnog rocka te heavy metala, zajednički su jezik pronašli u synth-popu. Njihov zvuk inspiriran je glazbom iz 80-ih i sastavima poput The Human League, Spandau Ballet i Ultravox, ali u njihovim pjesmama mogu se čuti i utjecaji drugih stilova glazbe, što svakoj pjesmi daje poseban šarm.

Posvećenost i budući planovi

Singl “Break-up Call” predstavlja samo početak glazbene putanje Poliestera. Njihova posvećenost, rad i strast prema glazbi već sada pokazuju kvalitetu i iskustvo s kojom upravljaju. Ovaj bend iz Zagreba obećava još mnogo zanimljivih i kvalitetnih izdanja u budućnosti, s ciljem da osvoje srca slušatelja svojim jedinstvenim zvukom i emotivnim pričama.