14. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Absolute Biokovo: Pustolovina na Biokovu Kroz Skyrunning Utrku

1 min read
nebeski_trkaci_biokovo_challenge

Foto: Boris Kačan

U subotu je održano četvrto izdanje utrke Absolute Biokovo Challenge na Biokovu, privlačeći trkače iz 12 država. Utrka je bila jedinstvena prilika za sudjelovanje u licenciranoj Skyrunning utrci, koja je istovremeno služila kao kvalifikacijsko natjecanje za svjetsko prvenstvo u Skyrunningu u Španjolskoj.

Skyrunning, sportska disciplina planinskog trčanja na visokim nadmorskim visinama, dobio je svoje mjesto i na Biokovu, idealnoj planini koja ispunjava sve uvjete za ovakvu vrstu utrke. Biokovska utrka pružila je trkačima ne samo izazovne staze, već i predivne poglede na Jadransko more, čineći je jedinstvenom među skyrunning utrkama.

Uz 60 kilometara biokovskih staza koje su vrijedni volonteri očistili i označili, trkači su imali priliku doživjeti ne samo adrenalinsko iskustvo, već i spoj netaknute prirode i predivnih vidika s biokovskih visina. Motto utrke, “Biokovo nikad ne razočara”, potvrđen je kroz pozitivne dojmove nebeskih trkača.

Skyrunning kao sport sve je popularniji diljem svijeta, a Biokovska utrka pridonosi promicanju ovog sporta u Hrvatskoj. Svojim zahtjevnim terenom i impresivnim krajolikom, ova utrka privlači sve veći broj zaljubljenika u ekstremne sportske izazove.