13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

057 Karnevalić Pleše: Dječja Maškarada Oduševila Zadarski Narodni Trg

2 min read

FOTO: Tomi Burčul

Jutros se na Narodnom trgu okupila dječica iz zadarskih vrtića kako bi predstavila svoje šarene maske na pozornici 057 karnevalića, označivši početak programa manifestacije Karnevalsko Vrime. Pod pratnjom DJ-a i voditelja, vrtićke skupine počele su se okupljati od 9 sati, dočekavši ih uzbuđene maskote. Uz prisustvo Lava, Žabe, Bubamare i Morskog psa, djeca su s oduševljenjem pozdravila i Elzu, koja ih je osvojila svojim plesom, te velikog Medu koji je stigao kao iznenađenje gost.

Prvi na pozornici predstavili su se veseli psići dalmatinci iz dječjeg vrtića Latica pod budnim okom tetica Kruelica, ističući svoj šarm uz poznati hit “Who let the dogs out”. Nakon Latice, pozornicu su preuzeli mali snjegovići iz Dječjeg vrtića Srdelica u Kalima, a potom su se na red smjenjivala dječica iz vrtića Vrapčić, maskirana u točkaste crvene muhare.

Tridesetero mališana iz Dječjeg vrtića “Školjkica i More” došlo je u kostimima svojih omiljenih junaka i čarobnih likova, uključujući Batmana, Spidermana, šumsku vilu, malu princezu i mnoge druge. Morski koralji iz Jadrana, područnog objekta DV Radost, oduševili su publiku recitirajući pjesmicu o važnosti očuvanja našeg mora, nakon čega su izveli koreografiju uz pjesmu iz popularne animirane serije.

Djeca iz Grigora Viteza, također iz DV Radost, inspirirana su obližnjim kipom te su se pojavila maskirana u sfingice, plešući uz ritam “Walk Like an Egyptian” grupe Bangles. Šareno voće iz područnog objekta Galeb donijelo je veselu atmosferu uz pjesmu i ples.

Maske izrađene od starih novina predstavila su djeca iz područnog objekta Voštarnica DV Radost, plesavši uz Đavole i njihov hit “Stojin na kantunu”. Predstavljanje maski zatvorila su djeca iz Dječjeg vrtića Šuškalica, predstavivši kostime svojih omiljenih superjunaka i otpjevavši “Fašničku pjesmu”.