18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osigurala polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi

1 min read
Hrvatska vaterpolska reprezentacija u akciji na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Nakon pobjede nad Srbijom rezultatom 15:13 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi, Hrvatska vaterpolska reprezentacija, aktualni doprvaci Europe, izborila je mjesto među četiri najbolje momčadi na svijetu.

Ovo je deseto polufinale za Barakude na posljednjih jedanaest svjetskih prvenstava, što predstavlja iznimno impresivan uspjeh i pokazatelj kontinuirane izvrsnosti. U proteklih dvadeset godina, Hrvatska je ostvarila deset polufinala, što je dosegnuto samo odabranim vrhunskim momčadima.

U odlučujućoj utakmici protiv Srbije, Barakude su pružile izvanredan timski napor. Marko Bijač, vratar reprezentacije, istaknuo se s ukupno deset obrana, od kojih su dvije bile izvrsne obrane kaznenih udaraca. Njegove obrane nisu samo osigurale sigurnost u obrani, već su također pridonijele psihološkom pritisku na suparničku momčad.

Utakmica je bila obilježena visokim ritmom i mnogo golova u prve dvije četvrtine, ali je Hrvatska gotovo cijelo vrijeme držala vodstvo. Iako je Srbija kratkotrajno povela u drugoj četvrtini, Barakude su uspjele preokrenuti rezultat i zadržati prednost do kraja utakmice.

Ivica Tucak, izbornik Barakuda, izrazio je ponos zbog postignutog uspjeha nakon promjena u sastavu ekipe te istaknuo izvanrednu obranu i taktičku pripremu protivnika.

Marko Bijač, vratar reprezentacije, opisao je utakmicu kao iznimno tešku te je pohvalio suigrače na njihovoj izvrsnoj igri u ključnim trenucima.

Konstantin Harkov i Jerko Marinić Kragić također su podijelili svoje dojmove o utakmici, ističući važnost timskog rada i vjeru u ostvarenje ciljeva.